NUS – Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester

Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester (NUS) er et fælles ungdomssymfoniorkester for alle regionens Musik- og Kulturskoler. NUS er opstået ved en sammenlægning af det tidligere Ungdoms Symfoniorkester Nord (USN), og Himmerlands Ungdoms Symfoniorkester (HUS).

NUS opererer med 3 årlige weekendstævner (med overnatning): et i november, et i januar og et i marts- april. Værtskabet for stævnerne går på skift imellem de nordjyske musik- og kulturskoler, for at orkesteraktiviteterne får så bred en geografisk dækning som muligt. Der deltager omkring 100 børn på hvert stævne.

Ved stævnerne har eleverne mulighed for at deltage i et fuldt udbygget symfoniorkester (for de mere erfarne elever) og et strygerorkester (for de lidt mindre erfarne). Til nogle stævner er der også et tilbud om deltagelse for begynderstrygere.

Stævnerne afsluttes altid med en koncert, hvortil der normalt møder 350-400 tilhørere. Det er altid en stor oplevelse for de medvirkende at vise resultatet af deres arbejde, og samtidig bliver de selv vigtige rollemodeller for kommende musikskoleelever, der får mulighed for at opleve et ungdomssymfoniorkester i deres egen del af regionen ved disse koncerter.

Ud over weekendstævnerne afholder NUS også sommerstævne hvert år i den sidste uge af skolernes sommerferie. Her er der rig mulighed for at spille og hygge med de andre unge musikere, og rigtig mange prioriterer at komme af sted år efter år. Ved sidste sommerstævne var der også mulighed for at danse. Det kan du læse mere om her.

Ønsker du at komme i kontakt med en af stævnearrangørerne, er du velkommen til at skrive til orkesterkoordinator Deborah Josephson.

Kommende NUS-stævner:

11.-12. november 2017 i Fjerritslev

26.-28. januar i Sindal

21.-22. april i Farsø

 

Se også vores NUS-flyer
Se billeder fra stævnerne i vores Galleri
Se en video-reportage fra seneste sommerstævne i Vittrup (2016) her.


Besøg NUS på Facebook