Rekordstort Ungdomsorkesterstævne i Vesthimmerland

Det kommende orkesterstævne med NUS – Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester den 5. og 6. november tegner til blive det største stævne i orkestrets historie. Der er i skrivende stund tilmeldt 115 børn og unge til stævnet, som denne gang finder sted i Dr. Ingrid Hallerne i Farsø. Orkestret består af Musik- og Kulturskoleelever fra hele Region Nordjylland og værtsstedet går på skift fra kommune til kommune.

Eleverne mødes 2 weekender om året og der øves intenst på et udvalgt repertoire over en weekend, hvorefter der afsluttes med offentlig koncert. Dirigent og instruktør for orkesteret er Verner Nicolét, som børnene kender rigtig godt. Han har været tilknyttet orkesteret som fast dirigent siden orkestrets start i 2002. Dengang eksisterede der to orkestre i det tidligere Nordjyllands Amt – et HUS (Himmerlands Ungdomssymfoniorkester) og USN (Ungdomssymfoniorkester Nord). Disse orkestre er nu slået sammen til ét orkester. Der er flere lærerkræfter involveret også fra de respektive værtsmusik- og kulturskoler der på skift står for stævnet.

Ved denne koncert spiller mange af eleverne fra projekt ”Nye Strygere i Vesthimmerland” for første gang sammen med NUS. Til orkesteret er tilknyttet et strygerensemble, så også nybegyndere på strygerinstrumenter kan være med. Strygerensemblet ledes af Esben Kjær. Repertoiret denne gang byder bl.a. på musik fra Tjajkovskijs ballét ”Nøddeknækkeren”.

Selvom eleverne primært er kommet for at spille i weekenden, er der indlagt forskellige sociale aktiviteter, så eleverne også får mulighed for at hygge sig og få knyttet nye musikalske kontakter.

Udgivet i Nyheder.