NUS på toppen 2014

70 børn og unge tog smilebrillerne på!

For tredje gang blev der afholdt NUS på Toppen i den sidste uge af skolernes sommerferie. En stor flok på 70 talentfulde børn og unge valgte at bruge ugen på at spille klassisk orkestermusik. Dirigent Peter Ettrup Larsen dirigerede de unge kyndigt og med imødekommende humor. Han bad bl.a. de unge om at ”tage smilebrillerne på” og om at forestille sig efterklangen som en lille grøn uldtot, der skal have tid til at trille ned i bunden af lokalet. Først når han er væk, er musikken færdig. Og det virkede.

De unge mennesker er alle fra Nordjylland og spiller til dagligt deres instrument i den lokale musikskole. Orkesterstævnet er deres mulighed for at spille i et større orkester. Og der blev både spillet og hygget. Mange af de deltagende kendte hinanden i forvejen, men der var også nye med. Et NUS-OL fik de mange børn og unge rystet godt sammen ved ugens start, og der var ingen hjemve at spore. Der skal fra arrangørernes side lyde en stor ros til de deltagende for deres engagement, tålmodighed og indsats på instrumenterne. Alt gled bare som det skulle.

Du kan se billeder fra stævnet her.
Se Nordjyskes foromtale her

Udgivet i Nyheder.