Fællespædagogisk dag 2. januar 2015

“Fræk Fredag i Frederikshavn”

Som traditionen byder, afholdes der lige efter nytår kursus for underviserne på de nordjyske musik- og kulturskoler. Denne gang er det en pædagogisk dag med arbejdstitlen “Fræk Fredag i Frederikshavn!”

Kurset vil – i følge arrangørerne – blive både pædagogisk og provokerende, idet I her vil få inspiration til at udfordre den daglige undervisningspraksis. Kursets mål er at give inspiration til at ‘lukke døren op’ til undervisningen og indgå i nye samarbejdsfællesskaber.

Thea Vesti og Line Fredens er oplægsholdere på kurset. De mener, at tiden er løbet fra den traditionelle mesterlære, der ofte foregår i lukkede rum. Læring er derimod en social handling, hvor elever og lærere indgår i lærende fællesskaber. På den pædagogiske dag vil de deltagende kulturskolelærere blive præsenteret for konkrete metoder, som kan bruges og videreudvikles i den daglige undervisning.

Kurset afholdes i Det Musiske Hus i Frederikshavn fredag 2. januar kl 9.00-15.30.

Motivation, medskabelse og myter om magisk mesterlære
En temadag om kerneopgaven for undervisere på musik- og kulturskoler.
Som undervisere i det kunstneriske felt er vi spundet ind i den stolte gamle mesterlæretradition med hellig metodefrihed. Denne dag tager vi mesterlærerens kompetencer under lup og sætter alternative undervisningsmetoder på dagsordenen. De aktuelle krav om lærerplaner kommer til at udvikle måden at samarbejde på. Derfor tages praksisfællesskaberne under kærlig behandling. Hvordan kan du skabe motivation i samarbejdet med kolleger, så I løfter hinanden og gør arbejdet med undervisning konstant udviklende? Deltagere modtager konkrete metoder, der kan tages med i undervisningslokalet og i det løbende kollegasamarbejde.

En dag hvor vi punkterer myten om underviseren, der hellere ville have været fuldtidskunstner.

Line Fredens og Thea Vesti er fra virksomheden Samskab. En platform af udøvende kunstnere, der arbejder med kunst og kultur, udvikling og ledelse. Samskab tilbyder rådgivning til kommuner, institutioner, erhverv, kunstnere og kulturiværksættere. Rådgivningen dækker alle områder fra ide til afvikling af kulturprojekter, med et stort fokus på ledelsen af nye kulturproduktioner og hvor mødet mellem værk og publikum er i centrum. Samtidig tilbyder Samskab individuel rådgivning for kunstnere og kulturledere, der arbejder med kultur – enten som skabende/udøvende eller på ledelsesniveau.

Thea Vesti Pedersen er producerende musiker med rødderne plantet i det klassiske ensemble Lydenskab. Thea har en diplomuddannelse i Kunst- og Kulturledelse fra Scenekunstens udviklingscenter og er uddannet fra Solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium og på Escola Superior de Musica de Catalunya. Hun underviser i entreprenørskab på Det Jyske Musikkonservatorium og er med til at udvikle faget på konservatoriet. Hun arbejder desuden som kulturkonsulent i Odder Kommune med udvikling af et af de strategiske projekter under Kulturby 2017.

Line Fredens er koncertmester for 2. violin gruppen i Malmø Symfoniorkester og har som violinist i Jalina Trio turneret og vundet top priser ved flere internationale konkurrencer. Trioen har indspillet tre cd’er, og modtog P2 prisen DMA Klassisk 2004 for deres Brahms og Mendelssohn fortolkning. Line Fredens har PD i supervision og vejledning fra UCC, og Master i læreprocesser med specialisering i organisatorisk coaching ved Ålborg Universitet. Herudover er hun certificeret coach (www.musikercoaching.dk), underviser i entreprenørskab på musikkonservatoriet i Århus, og holder foredrag i flere forskellige sammenhæng.

Program for dagen kl 9.00 – 15:30 (med forbehold for ændringer)
Morgenkaffe med morgensang og musikalsk indslag
Et nyt repertoire til mesterlæren
Frokost med buffet fra Emilievejens Slagter
Praksisfællesskaber. Kollegasamarbejdet på musik- og kulturskolerne inklusiv pause med kaffe & kage
Fyraftensøl/vand og musikalsk indslag

 

 

Udgivet i Events, Nyheder.