NUS sommerstævne 2016 – Trin mod Toppen

Igen i år afholdtes fælles stævne for unge symfoniorkestermusikere i Nordjylland: NUS sommerstævne – Trin mod Toppen 2016. De unge musikere mødtes som sædvanligt den sidste uge i skolernes sommerferie i Vittrup Centret nord for Løkken. Og som noget nyt i år mødstes de tillige i weekenden 13.-14. august, for de var nemlig inviteret til at spille ved Opera i Rebild. Her dirigerede 16-årige Johanne Grønkjær Lorenzen hele koncerten. Johanne er selv rutineret NUS-deltager og blev ved et tidligere stævne bidt af direktion, som hun siden har fået undervisning i. Johanne blev for nyligt optaget på Malko dirigent-uddannelsen.

NUS-stævnerne er muligheden for de unge orkestermusikere for at mødes i et større orkester. Ud over musikken trænes også det at indgå i et fællesskab, at være sammen om et produkt og at vente på sin tur. Det er vigtige egenskaber at tage med ud i livet, uanset om man – som Johanne – vil gøre karriere inden for musikken eller ej. Og spørger man musikerne selv, så er netop det sociale en vigtig del af det at være NUS’er. Det er som en stor familie, som de siger.

I forbindelse med årets stævne, har vi lavet tre små videoreportager.

  1. Den første besvarer spørgsmålet om, hvorfor NUS’erne også skal danse.
  2. Den anden fortæller om Johannes rolle som dirigent.
  3. Den tredje er fra Opera i Rebild, hvor NUS’erne selv fortæller om, hvorfor de er med.

TV2 var også forbi for at lave et indslag om Johanne. Det kan du se her.

Næste gang NUS mødes er til weekendstævne i Frederikshavn 12.-13. november, og der er mange der glæder sig allerede. Mere information følger.

Udgivet i Nyheder.