Unge musikere i sving i Vittrup

Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester igen samlet – nu med direktion!

I sidste uge i sommerferien mødtes de unge musikere i Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester traditionen tro til sommerstævne på Vittrup Centret ved Løkken. I år var det den danske dirigent Maria Badstue, der var chefdirigent og kyndig underviser på stævnet. Hun blev suppleret af dirigentstuderende Johanne Grønkjær Lorentzen og Daniel Christensen, som selv spiller med i orkestret. Også de øvrige musikere i orkestret fik mulighed for at prøve at svinge taktstokken i løbet af ugen, og det faldt godt i tråd med det fokus, der de sidste par år har været på forbindelsen mellem netop musik og bevægelse.

Den gode oplevelse er i centrum
Som dirigent for NUS fokuserede Maria Badstue på, at de unge orkestermusikere oplever, at ”det er sjovt at spille godt.” Hun tilføjer: ”Orkestermusikken kan give børnene en succesoplevelse både socialt og musikalsk, og dét er en berigelse for dem. Uanset om de vælger en karriere inden for musikken eller ej. At spille i orkester sammen kræver først og fremmest, at man kan lytte til hinanden. Og det at lytte til hinanden er vel noget af det allervigtigste vi kan lære vores børn og unge mennesker.”

Maria Badstue Maria Badstue er selv fra regionen. Hun voksede op i Thisted, hvor hun spillede i det lokale brassband, som hun ind imellem også fik lov til at dirigere. Hun er meget engageret i at opmuntre nye generationer af dirigenter, og NUS sommerstævne er det perfekte sted at gøre netop det. ”Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester tilbyder her en sjælden og tiltrængt mulighed for unge, der har interesse for at dirigere, for der mangler virkelig en platform hvor unge dirigenter kan få lov til at blive introduceret for faget direktion i Danmark”, siger Maria Badstue.

Årets sommerstævne
Det er sjette gang der afholdtes NUS sommerstævnefor de unge musikere, som til dagligt er tilknyttet en af de nordjyske musik- og kulturskoler. NUS-stævnerne er deres mulighed for at mødes i et større orkester med børn og unge fra hele regionen. Under stævnet boede deltagerne på centret, hvor de havde god lejlighed for at hygge sig med jævnaldrende, der også brænder for orkestermusikken. Sommerstævnet har i alt fem overnatninger. Det giver deltagerne mulighed for at gå mere i dybden med musikken, end der normalt er tid til på de weekendstævner, som NUS afholder i løbet af året. Sommer- og weekendstævner arrangeres af Kulturskoler i Nordjylland, som er et samarbejde mellem alle de nordjyske musik- og kulturskoler.

 

Se indslag fra TV2 om stævnet her .

Se en videoreportage fra stævnet på Kulturskoler i Nordjyllands youtube-kanal.

Se mere om stævnet på vores Facebookside

Læs mere om Maria Badstue på hendes hjemmeside  og på Facebook.

NUS – Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester – henvender sig til alle unge, som spiller et orkesterinstrument, og som har spillet i flere år. Læs mere om NUS her på hjemmesiden.

Udgivet i Nyheder.