Indføring i bronzens verden

Bronzestøber Stine Ring Hansen vil på dette oplæg fortælle om bonzestøbning.

Stine Ring Hansen holder til på ”Den Gl. Knivfabrik” i det naturskønne Raavad nord for København. Her på Bronzeværkstedet bliver både små og store skulpturer til fra model til færdig bronze. Hun siger selv om arbejdet: “Bronzen er mit materiale, bronzens lød, mener jeg, harmonerer med min udtryksform, dens muligheder i form, overflade og farve gør spændvidden stor. Jeg elsker det hårde knokkelarbejde, disciplin er en dyd, hvis man vil klare dette fag, her er ingen lette løsninger.”

I oplægget vil hun fortælle om bronzestøbning – om det at forme og udtrykke sig:

  • Historisk perspektiv
  • ­Bronzen som materiale
  • Proces og støbeteknikker
  • Billedslides og film
  • Efterfølgende afprøvning af voks – modellering.

Om Stine Ring Hansen:

Billedhugger og Bronzestøber

Stine Ring Hansen, der har værksted i Raavad, er blandt andet kendt for den buste hun lavede af Haldor Topsøe i forbindelse med hans 100- års fødselsdag i 2013, samt for de skulpturer hun har skabt i forbindelse med uddelingen af ”Hans Christian Andersen litteraturprisen”.

I 2010 tildeltes den J.K. Rawling, i 2012 Isabel Allende, i 2014 Salman Rushdie og senest i 2017 Lise Nørgaard. Hendes udtryksformer spænder bredt – fra buster til H.C. Andersen fortolkninger. Netop nu har Stine fokus på emnet klima med mennesker i fokus – et emne der rækker ind i fremtiden

Udgivet i Skjult.