Musikcamp Nord 9-10 november

Velkommen til en weekend med musik, kreativitet og fællesskab!

 

På denne camp skal du arbejde med din egen musik. Du skal lære at lytte til dig selv, din egen lyd, dine egne ideer.

Hvis du har én ide til en sang, men mangler en måde at komme i gang med at få ordene skrevet ned. Hvis du har fundet de fedeste akkorder på din guitar men mangler bandet så det bliver til musik. Hvis du er nysgerrig på hvordan du kan indspille dig selv og bruge computeren som instrument. Hvis du kender følelsen af at være lidt genert over at skulle stå frem og vise hvem du er – så er denne weekend lige noget for dig!

Du er mellem 13 og 19 år. Du spiller eller synger allerede, enten i Kulturskolen eller derhjemme med dig selv. Du savner nogle at nørde musik med, glemme tid og sted og bare komme i gang med. At få det til at ske. Eller du er allerede godt i gang og vil bare gerne have mere inspiration.

Du vil møde professionelle musikere som vil arbejde med dine ideer og fortælle dig om deres erfaringer og hvordan de arbejder. Målet for denne weekend er at vi kommer i gang og bliver inspireret til at arbejde videre med vores egen musik.

Weekenden er bygget op over tre forskellige workshops, som du kan læse mere om nedenfor. Når du tilmelder dig, kan du melde dig til en af de tre. Efter tid i workshoppen bliver I alle samlet i nye bands på tværs af instrumenter, så vi kan prøve nogle af jeres ideer af og skabe musik sammen.

 

Workshop 1: Komposition og Improvisation.
I denne workshop vil vi nærme os sangskrivning/komposition fra et legende/eksperimenterende udgangspunkt.  Deltagerne bliver guidet igennem et legende musikalsk univers, hvor vi med enkle virkemidler ”snakker” med hinanden på vores instrumenter. Ved at lytte til hinanden bygger vi musikken op. Senere bevæger vi os stille og roligt fra det legende/eksperimenterende til en mere fast form, og en komposition tager gradvist form. I workshoppen vil optagelse af musikken indgå som et element. Optagelserne kan danne grundlag for de musikalske valg vi i fællesskab vil træffe.

Workshop 2: Skriv sange som dit publikum vil elske
Det at skrive en sang behøver ikke at være uoverkommeligt. Melder du dig på sangskriverholdet, tager vi fat på nemt tilgængelige måder at skrive sange på. Vi skal arbejde med akkorder, taktarter, stilarter, melodi, bevægelser, temaer… Vi skal også arbejde med tekster og med, hvordan vi får din sang til at blive til et nummer, du kan spille med et band. Du er velkommen, hvad enten du er sanger, DJ, trommeslager eller noget helt andet.

Workshop 3: e-musik
Denne workshop har faktisk to workshops i sig. Den ene gruppe arbejder med garage-band, som er et kompositionsprogram til iPad og iPhone. Garageband er et sequenceprogram, hvor du let kan indspille dine ideer. Du bliver her guidet i gang med programmet, og sammen får vi spillet noget ind og arbejdet med nogle af de muligheder programmet giver. Som sangskriver eller arrangør er det en kæmpe fordel, at man kan spille ideerne for folk, fremfor at skulle forklare dem og man behøver ikke samle hele bandet for at prøve nogle ideer af. Den anden gruppe arbejder med at skabe musik på computeren. Og her er plads til både begyndere og øvede. I begyndergruppen får du hjælp til hvordan DU kan komme i gang med at lave lige præcis den musik du brænder mest for. Her lærer du trin for trin, hvordan du bygger dit eget nummer op, laver dine egne trommebeats, din egen bas og din egen melodi. Hvis du allerede har lidt erfaring med at arbejde i et musikprogram, kan du få inspiration og feedback af instruktørerne, og du kan høre hvilken musik andre laver, og snakke med dem om hvordan de laver deres musik. Til slut laver vi en stor jamsession med vores laptops. Det bliver super sjovt – vi glæder os til at se dig!
Medbring hovedtelefoner og evt laptop/iPad.

 

Weekenden er en del af en indsats, der skal få flere børn og unge til at spille sammen og til at lave deres egen musik. Bag projektet står Kulturskoler i Nordjylland og de regionale spillesteder i region Nordjylland. Projektet støttes af KulturKANten og Statens Kunstfond.

 

 

 

Program:

Lørdag
9:00                  ankomst og morgenmadsbar
9:30                  velkomst
9:45                  soundpainting
10:15                workshops
12:00                frokost
13:00                workshops
18:00                aftensmad
18:45                soundpainting
19:00                sammenspil

Søndag
8:00                  morgenmad
9:15                  soundpainting
9:30                  sammenspil – fortsat
12:00                frokost
12:45                soundpainting
13:00                evaluering mv
14:00                oprydning
14:30                afhenting

Medbring:
Eget instrument (og forstærker)
e-musik: laptop eller iPad (hvis du har), høretelefoner
Liggeunderlag
Sovepose
Lidt tøj, toiletartikler etc.

Adressen
Snedkergårdsvej 11,
9300 Sæby

Tilmelding
Du tilmelder dig ved at betale 100 kroner (+ gebyr)  via dette link samt udfylde formularen nedenfor.

 

MusikCamp Nord november 2019

Udgivet i Nyheder.