Kursusuge 2022: alexanderteknik (tirsdag)

Vi er bevidste om mange ting – men ikke så meget om os selv, og måden vi gør ting på. Mange musikere glemmer, at de selv er det første instrument. Indenfor Alexanderteknikken har vi  en lang tradition for at arbejde med musikersundhed både forebyggende og med at afdække årsagen til problemerne og desuden at afhjælpe symptomerne.

På dette kursus skal vi arbejde både mens I spiller og uden instrumentet. Vi skal træne grundlæggende discipliner, så som at sidde, stå, trække vejret, løfte armene etc., med en så optimal brug af sig selv fysisk og psykisk som muligt. Arbejde med at bære kroppen med de stabiliserende muskler og få fornemmelse af centerlinjen, således at det at holde instrumentet og spille på det eller synge, foregår med så få spændinger som muligt. Det hjælper jer musikere til at skåne kroppen og samtidig få en så god klang som muligt. God brug af sig selv kan straks høres.

Kursisterne må gerne medbringe deres instrument – hvis de ønsker det – og et liggeunderlag.

 

Tid: tirsdag 4. januar kl 9-15

Sted: Kulturstationen, Sverriggårdsvej 4, Skørping

Underviser:

Jeg hedder Birgitte Due og arbejder som Alexanderlærer. Jeg blev uddannet i 1987. Fra 1987 til 1988 var jeg ansat ved Århus Symfoniorkester, og medvirkede i et forsøg om stress i forbindelse med at spille koncerter. Siden har jeg undervist adskillige musikstuderende og professionelle rytmiske og klassiske musikere. Jeg har siden 1990 været tilknyttet Det Jyske Musikkonservatorium som lærer for de studerende  i krop og musik og nu med faget musikersundhed. Jeg underviser på MGK Ø og på den Jyske Sangskole  Jeg har en klinik i Århus  hvor der kommer mennesker der ønsker at forebygge, med stressrelaterede problemer eller  smerter og spændinger.  Jeg laver kurser og holder foredrag. Desuden er jeg en glad  amatørmusiker og synger i et rockband.

Udgivet i Skjult.