Kursusuge 2021: Skoleorkestre (mandag)

Kurset falder i to dele, og det er muligt at tilmelde sig en eller begge dele.

 

Arrangement for skæve besætninger – mandag d. 4. januar kl. 9-12.
Hvordan får man musikken til at spille og lyde godt med blandet besætning, herunder orkestre med elever på forskellige instrumentalfaglige niveauer? Praktiske tips og tricks og gode råd, hvor der også bliver tid til at arrangere på sine egne arrangement.

Der tages udgangspunkt i de musik-arrangementer som kursisterne medbringer og bruger dem som cases. Kursisterne skal forud for kurset indsende arrangement eller arrangement-ide til Bent. Det kan være alt fra en ide, til et allerede færdigt arrangement som virker – eller ikke helt virker endnu.

Det er en forudsætning for deltagelse på kurset at have kendskab til eget nodeprogram. På dagens skal medbringes egen computer med nødvendig installeret nodeprogram, inkl. høretelefoner. 

 

Forældresamarbejde – mandag d. 4. januar kl. 13-15.

Hvordan kan man inddrage forældrene omkring et orkester til understøttelse af orkestrets virke og trivsel? Ud fra cases fra orkestermiljøerne på Holstebro Musikskole præsenteres forskellige muligheder for at inddrage forældre. I løbet af kurset afsættes der tid til at dele erfaringer hos de deltagende kursister, samt tid til at hvert skoleorkester får mulighed for at påbegynde en handlingsplan, som afsæt til videre arbejde omkring forældresamarbejdet derhjemme.

Kurset henvender sig særligt til orkesterlederne/lærerteamet omkring et orkester og det anbefales derfor at man tilmelder sig et helt team hvis muligt.

 

Tid: mandag 4. januar kl 9-12 og 13-15 (frokost 12-13 for alle tilmeldte)

Sted: Arden Kulturhus, Bluhmesgade 19, Arden

Kursusholder: Bent Hjort er uddannet fra Det jyske Musikkonservatorium og har 20 års praksis på skoleorkester arbejdet i folkeskolen v. Holstebro Musikskole, herunder nodeskrivningsarbejde for blandede besætninger og forældresamarbejdet omkring skoleorkestre. Derudover er Bent projektleder af OrkesterMester som arbejder på at understøtte skoleorkestre i folkeskolen, herunder tre kommuner i Nordjylland (Morsø, Brønderslev og Aalborg).
Bent har skrevet orkesterarrangementer for diverse sammensætninger af instrumenter, alt fra triostykker til store arrangementer hvor børn spiller sammen med professionelle orkestre (DR Symfoniorkestret, Aarhus JazzOrchestra m.fl.).

Udgivet i Skjult.