URFUN one-hour sessions 7. november 2020

Det er en udfordrende tid vi befinder os i og det kalder på alternative idéer og løsninger.

Derfor lancerede URFUN* det digitale koncept “One hour session”, som på trods af restriktionerne vil bringe musikere på tværs af regionen sammen – nu i et online format. Det gjorde de med afviklingen af 4 online workshops 7. november, på dagen for den årlige camp på Hørby efterskole, som blev udskudt på ubestemt tid.

De 4 sessions havde hvert sit fokusområde. Du kan læse om de 4 sessions nedenfor.

* URFUN er en forkortelse for Udvikling af Rytmiske Fællesskaber for Unge i Nordjylland, og det er et udvalg under Kulturskoler i Nordjylland. Du kan læse meget mere om URFUN her.

 

Musik og tankemønstre

Nogle musikere (og musikelever) oplever at være oppe og slås med deres eget hoved, når de står på scenen, er til undervisning eller er i øvelokalet. Negative tanker som ”Jeg må ikke spille fejl” ”Det går galt” ”Hvis jeg spiller dårligt, tænker folk ned om mig” kan for nogle være meget hæmmende. Den gode nyhed er at ikke alle tanker er sande!! Jeg præsenterer derfor et enkelt, praktisk redskab, som er en metode til at identificere og undersøge de negative tankemønstre. Ved at undersøge tankerne oplever mange, at de ikke længere behøver at aflede sig selv for at slippe for tankerne – tankerne slipper dem!

Bag oplægget stod Line Mortensen, der er sanger og underviser i sang på Vesthimmerland Kulturskole.

I kan se en video med Line, der fortæller mere om konceptet.

 

Sangskrivning

I denne workshop gav Thomas Zinther tips og tricks til din egen sangskrivning, for eksempel: ​Musikalske rundgange – hvordan laver man et fælles udgangspunkt, ​Stol på hvad man laver, udvikle din egne one-takes, Hvordan man kan skrive en tekst, uden at gå i stå og i fællesskab med andre.

Se hans slides fra oplægget her.

 

IM-PRO!

Improvisation er en uundgåeligt disciplin for enhver musiker. Men det kan nemt virke uoverskueligt, hvis ikke man har nogle alsidige tilgange til det.

Derfor skal vi blive PRO til IMPRO – der kan nemt ligge meget pres på én i forbindelse med at improvisere – det vil vi gerne skubbe væk.

På workshoppen demonstrerede Mads Houe tre forskellige tilgange til improvisation: Skala. Approach notes og Rytme .

Du kan se slides fra workshoppen her.

 

E-musik på Ableton

Bag oplægget stod Martin Krarup.

 

Udgivet i Nyheder.