kursus23 – Dramakursus

Tid: Mandag 2. januar kl 10-16

Sted: Turbinesalen, indgang ved siden af Kunsthal Nord på niveau 3

Kursusbeskrivelse:

Der vil på kurset blive arbejdet med tekster og karakterudvikling (elever fra 6. klasse og op).

  • Kan man lave kunst med børn og unge?
  • Kan børn og unge skabe troværdige roller?
  • Er det muligt for ikke-professionelle at få en tekst til at lyde nogenlunde troværdigt?

Det vil vi undersøge i dette kursus.

Vi kommer til at fokusere på den praktiske del af arbejdet. Vi vil undersøge, hvordan man kan skabe en rolle – både i sammenhænge, hvor der er god tid og i sammenhænge, hvor det hele skal gå hurtigt. Vi vil også undersøge, hvad det vil sige at arbejde med en tekst – hvordan gør man den lettere at lære og hvordan gør man den lidt mere levende. Der vil ikke blive inddraget en specifik metode men i stedet vil der blive introduceret forskellige måder at arbejde på.

Som deltager skal man forvente at være aktiv på gulvet det meste af tiden. Derfor anbefales tøj, man frit kan bevæge sig i. Deltagerne bedes lære en lille tekst udenad inden kurset. Det kan være 3-4 sætninger fra en madopskrift, en avisartikel, en brugsanvisning eller lign. – helst ikke en dramatisk tekst eller et digt. Det vigtigste er, at man har noget at sige, som man ikke skal tænke for meget over og som ikke forfører én til at sige det på en bestemt måde.

 

Kursusholder:

Underviser på kurset er Sune C. Abel – uddannet skuespiller bl.a. ved Skuespillerskolen v. Odense Teater.

Sune har sideløbende med sine over 15 år som skuespiller på diverse teatre instrueret forestillinger med såvel professionelle som amatører. Han har undervist i en lang række sammenhænge: teaterskoler, talentlinjer, efterskoler, højskoler, ungdomsskoler og i perioden 2013 – 2020 som undervisningsansvarlig ved Limfjordsteatrets Akademi for Scenekunst.

Udgivet i Skjult.