Kursus23 – Syng og dans for indskolingen

Tid: OBS – kurset afholdes to gange, både formiddag (kl 9-12) og eftermiddag (13-16). Begge tirsdag 4. januar. Se mail sendt 22/12. Der er froksot kl 12-13 for alle tilmeldte.

Sted: Salen/lokale 11AB, niveau 7

 

Kursusbeksrivelse:

Målgruppe: primært indskolingen

På dette kursus skal du lære nye og gamle fællesdans, sanglege og dansesange.

Vi skal arbejde med små hurtige danse til at starte eller afslutte en musiktime med, og vi skal arbejde med lidt længere danse, der kan bruges som hovedindholdet i en time eller i et længerevarende danseforløb. Alle danse er lige til at bruge hjemme i din egen undervisning. Hvis du gerne vil lære nye fællesdanse og have opfrisket nogle, du kender, men glemmer at bruge, så er dette hold noget for dig.

Vi kigger også nærmere på den nye udgivelse Alle tiders sange af Kim Barkenskjold Andersen, som er en samling nye sange, der er skrevet til forskellige tider. Hver sang hører til en særlig tid på året, og det er hensigten med materialet, at børnene, udover at synge og spille sangene, får et større kendskab til de forskellige tider og særlige mærkedage. Der er sange om skolestart, sensommer, efterår, regnvejr, Halloween, Lucia, Jul, Vinter, Påske, Mors dag, Skt. Hans og mange andre tider. Til hver sang hører der musikfaglige aktiviteter som f.eks. flerstemmig sang, sammenspil, dans, musikanalyse, lydformning eller komposition. Man kan nøjes med at synge sangene, eller bruge længere tid på den enkelte sang ved at bruge de medfølgende musikfaglige aktiviteter.

 

Kursusholder:

Kim Barkenskjold Andersen er musiklærer på Frederiksberg friskole, timelærer på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium samt timelærer på Det Rytmiske Musikkonservatorium.

Forfatter og komponist til materialerne:

Dans i musik 1 – 2013
Dans i musik 2 – 2014
Dans i musik 3 – 2015
Ukulele med det hele – 2019
Dansesange – 2020
Alle tiders sange 1 – 2022
Alle tiders sange 2 – 2022

Udgivet i Skjult.