A) Alexanderteknik v/ Birgitte Due

Tid og sted

2-dages kursus
Onsdag den 2. og torsdag den 3. januar 2013, begge dage kl. 10.00-16.30.
Kurset holdes på Hjørring Musiske Skole, Dronningensgade 12B, 9800 Hjørring

Birgitte Due

Kursusbeskrivelse

Fokus
Fokus hjælper dig når du skal fordybe dig. Hjælper dig til at være opmærksom på det du ønsker, når du øver og optræder. Med øvelse kan du opnå evnen til at lade ”støjen ” glide i baggrunden, for dermed at kunne bruge din tid konstruktivt.

Sid og stå naturligt
Lær at sidde og stå fleksibelt og frit. Når du sidder og står har det stor betydning for bl.a. din teknik. Hvis du kan gøre det frit og dynamisk, betyder det mere energi og færre spændinger. Det medfører også mere overskud til musikken, når du ikke har ondt i kroppen.

Udstråling og gennemslagskraft
Lær at hvile mere i dig selv, få bevidsthed om hvordan du kan være tilstede både i dig selv og i den situation du befinder dig i. Nervøsitet og uro bringer dig let ud af nuet, handlekraft og god lyd fremmes ved naturlig autoritet og tilstedeværelse.

Kropsbevidsthed
Kropsbevidsthed med fokus på ryg, skuldre og arme.
Musikere laver de samme bevægelser igen og igen, det er belastende og nedslidende. Lær de naturlige bevægemønstre at kende, og få bedre kvalitet i de fysiske bevægelser og stillinger, således at du kan forebygge og afhjælpe seneskedehindebetændelse, spændinger og smerter. Få ideer til at lave relevante stræk og til at holde effektive pauser.

Kursisterne må gerne medbringe deres instrument – hvis de ønsker det – og et liggeunderlag.

Om Birgitte Due

Jeg hedder Birgitte Due og er Alexanderlærer. Jeg blev uddannet i 1987. Fra 1987 til 1988 var jeg ansat ved Århus Symfoniorkester, og medvirkede bl.a. i et forsøg om stress i forbindelse med at spille koncerter. Siden har jeg undervist adskillige musikstuderende og professionelle rytmiske og klassiske musikere. Jeg har siden 1990 været tilknyttet Det Jyske Musikkonservatorium som lærer for de studerende bl.a. i krop og musik. Desuden var jeg i 7 år lærer i Alexanderteknik på MGK i Århus. Jeg underviser både på min klinik i Århus og laver kurser og holder foredrag. Jeg er amatørmusiker og synger i et rockband.

Tilbage til kursusoversigt og tilmelding