F) Jazzundervisning v/ Søren Møller

Tid og sted

Torsdag den 3. januar 2013 kl. 10-17.
Kurset holdes hos Aalborg Kulturskole, Nordkraft, Teglgaards Plads 1, Aalborg.

Kursusbeskrivelse

Jazzundervisning i musikskolen
På Jazzundervisning i musikskolen vil vi arbejde med konkrete simple øvelser, der åbner døre til jazzens leg og frie væsen med det mål, at elevernes møde med jazzen, ud fra vores øvelser, bliver baseret på begejstring og nysgerrighed. Vi tager udgangspunkt i jazzens kerneelement, improvisation, forstået som leg. Vi kan skabe alle roller i jazzorkestret udelukkende ved at improvisere dem frem og give dem kompositorisk struktur. Herefter vil vi blande vores improvisatoriske øvelser med enkle akkordstrukturer og herfra opleve, hvordan vi, ved hele tiden at beholde et legende aspekt, kan implementere mere og mere information og langsomt åbne døren til den kilde af musikalsk teoretisk viden jazzmusikken også er. Jazzens enorme mængde af teori, dens rytmiske fundament i Afrika og dens komplekse tekniske udfordringer til musikeren har gjort, at det kan være svært at finde en indgangsvinkel, hvor elever fra begynder til øvede føler andet end overvældelse i mødet med jazzen. Det er denne indgangsvinkel vi vil gøre op med og finde en vej til jazzen, hvor alle kan være med. Efter kurset vil du have en masse konkrete simple øvelser i improvisation, komposition, harmoni, skalaer og rytme, du kan tage udgangspunkt i, i din egen undervisning fremover.

Det kræver ingen specielle forudsætninger at deltage på kurset.
Medbring dit instrument, åbne øre og en nodeblok.

Søren Møller

Om Søren Møller

Dansk pianist og komponist uddannet ved Rytmisk Musikkonservatorium i København og Manhattan School of Music i New York. Har siden 2002 været en fast del af den amerikanske jazzscene, hvor han har spillet og indspillet med en række af de mest toneangivende musikere her iblandt Dick Oatts, Joel Frahm, Ari Hoenig, Jason Marsalis, Antonio Sanchez, Ambrose Akinmusire, Jonathan Blake, David Sanchez, Miguel Zenon m.fl. Har desuden turneret i Zimbabwe, Malawi, Mozambique, Tanzania og Sydafrika, samt en række europæiske lande og optrådt i Carnegie Hall, samt spillet livekoncert for 8 millioner seere på tv-stationen Arte med Chiwoniso & Max Wild.

Som komponist har Søren Møller komponeret danseforestillingen Song of Songs til Aarhus Pigekor, samt bestillingsværker til Big Band De Canaries, Klüvers Big Band, Tip Toe Big Band og den klassiske blæserkvintet Kirin Winds. Desuden har Søren Møller været ansat som blogger for dagbladene Politiken og Information. I 2008 startede Søren Møller pladeselskabet Audial Records og har her udgivet cd’erne The Clouds Above og Christian X Variations til anerkendende anmeldelser i ind og udland.

Pianisten og komponisten Søren Møller har igennem de sidste ti år udviklet en personlig indgangsvinkel til undervisningen i jazz og relaterede stilarter. Foruden hans mangeårige virke på først det legendariske Brandbjerg Stævne og siden Engelsholm Højskoles Sommer – og Vinterjazz stævner, har han også undervist i forbindelse med workshops på de danske musikkonservatorier og MGK, samt Drummers Collective og Jazz At Lincoln Center i New York. Desuden har Søren Møller i tæt samarbejde med organisationen African Synergy, Alliance France og Goethe Institute leveret undervisning til områder (townships) i det sydlige Afrika, hvor turister kun sjældent får lov at komme. I arbejdet med børn og unge på et lokalt plan har Søren Møller undervist for Den Musiske Ferieskole i Vejle, MUSA (den kreative skole i Jelling), samt i region Nordjylland med JazzNord Ensemble. I efteråret 2011 grundlagde Søren Møller i samarbejde med Vejle Musikteater talentbigbandet Vejle Rising Star, der spillede koncert med Gerard Presencer under stor lokal mediebevågenhed

Tilbage til kursusoversigt og tilmelding