Fællespædagogisk dag fredag 4. januar 2019

Vores fællesdag i Vrå har i år temaet arbejdsglæde. Vi får besøg af to spændende oplægsholdere med hver sin vinkel på temaet. Hertil kommer et musikalsk indslag og en frokost. Vi glæder os allerede.

Første oplægsholder er Helle Hein, der vil fortælle om de forskellige tilgange, vi har til vores arbejdsliv og om, hvordan vi får den bedste arbejdsplads, når vi forstår hinanden. Nogle går på arbejde for at gøre en forskel i en højere sags tjeneste. Andre går på arbejde for at gøre karriere. Atter andre er nørder og ønsker mest af alt fred til at fordybe sig. Der er også dem, der ønsker klare retningslinjer og et klart skel mellem arbejde og privatliv. Og endelig er der dem, der går på arbejde for at lave mindst muligt og få mest muligt for det. Alle bidrager til arbejdspladsen og spiller hver deres centrale rolle i den samlede opgaveløsning. Men hvordan kan man som medarbejder tage medansvar for at skabe en arbejdsplads, hvor der er plads til alle, og hvor man ikke uforvarende kommer til at stille sig hindrende i vejen for sine kollegaers kick? Læs mere om Helle Hein her.

Efter Helle Hein skal vi høre Dreamers’ Circus. Nikolaj, Ale og Rune har spillet sammen siden de mødte hinanden i 2009, og de har siden givet et hav af koncerter, der tæller både Tønder festival og Roskilde Festival. De spiller folkemusik og har modtaget flere priser for musikken, blandt andet en Danish Music Award. Kort sagt – de kan deres kram, så tag godt imod dem.  Læs mere her.

Efter frokost og ikke mindst en god snak over tallerkenen, får Thomas Grønnemark ordet. Thomas er indkasttræner og har rekorden for verdens længste indkast. Men han har også snakketøjet i orden, så glæd dig til et underholdende og tankevækkende oplæg om arbejdsglæde. Har du måske nogensinde siddet og ventet på den helt store mirakel-kur, der giver evig arbejdsglæde? Der er ingen kur. Desværre. Du skal i arbejdstøjet. Den gode nyhed er, at du ikke nødvendigvis behøver at blive møgbeskidt… For arbejdsglæde behøver ikke at være særlig svært. Det er faktisk de allermest enkle ting, der gør en forskel, når du skal have mere arbejdsglæde. I foredraget fortæller Thomas G.blandt andet om, hvordan du kan få og gi´ mere hjælp i dagligdagen, hvordan du kan håndtere et hårdt arbejdspres, når tingene går stærkt, og om hvordan du kan få en fed arbejdsdag med masser af high-fives… og meget andet. Og der er plads til masser af grin i løbet af foredraget(og noget at gruble over). Læs mere her.

Fællesdagen afholdes på Idrætscenter vendsyssel, Stadionvej 17, 9760 Vrå.

 

Fredagens program – cirkatider:

9:00 Kaffe og brød
9:30 Velkomst og fællessang
9:45 Orientering fra KiN udvalg
10:00 Helle Hein om motivation på arbejdet
11:15 Pause
11:30 Musikalsk indslag: Dreamers’ Circus
12:30 Frokost og netværk
13:30 Thomas Grønnemark om arbejdsglæde
14:45 Fælles afslutning