J) Alternative guitarstemninger & 3-finger-rolls v/ Christian Alvad

Tid og sted

Onsdag den 2. og torsdag den 3. januar 2012 kl. 9-15 på Hjørring Musiske Skole, Dronningensgade 12B, 9800 Hjørring.

Kursusbeskrivelse

Dette kursus har som hovedformål, at give underviseren i disse sammenhænge et godt pædagogisk værktøj til at introducere og gennemføre et intensivt undervisningsforløb der tager udgangspunkt i modulopbygget fingerspil og ikke mindst de nye veje, der muliggøres af de modale stemninger af guitaren.

Kurset og materialet sætter den enkelte lærer/pædagog i stand til at introducere enkle teknikker, der forbavsende hurtigt sætter eleven i gang med at anvende udvidet akkordmateriale og rytmik i guitarspillet.

De forskellige alternative stemninger af guitaren vil udfordre og give inspiration, og sammen med en forbedret højrehåndsteknik, vil det hjælpe et godt stykke vej mod nye selvstændige udtryk.

Christian Alvad

Program:

 1. Fingerspil
  Indføring i 3 finger picking, clawhammer, forward backward rolls, melodic picking, hammering og pull off teknikker.
 2. Alternative Stemninger
  Herunder: Drop D, Ren G, G og C modal og DADGAD, custom tunings. Med fokus på de modale stemninger.
 3. Højtopbyggede akkorder, dissonanser og drones
  Gennemgang af, hvordan de forskellige stemninger af guitaren, kombineret med den relevante højrehåndsteknik, naturligt og nemt vil fremkalde en lang række højtopbyggede akkorder, dissonanser og drones (fællestoner), som skaber en anderledes rig harmonisk farvning af det enkelte akkompagnement.
 4. Den instrumentale form
  Melodisk akkompagnement, rytmisering og temaspil.
 5. Praksis
  Udnyttelse af de ovennævnte forskellige teknikker i arbejdet med melodier og satser af eget valg.

Kurset vil udover anvendelse af detaljeret materiale i form af noder og tabulatur, også give adgang til online videolektioner.

Om Christian Alvad

Christian Alvad er en erfaren komponist og musiker, og er anerkendt som en af landets bedste akustiske guitarister. Han har spillet utallige koncerter herhjemme, både solo og med den legendariske instrumentalgruppe Tøbrud, samt solokoncerter i udlandet, bl.a Madrid, Paris, New York, Chicago, Detroit. Han arbejder også som producer og komponist, primært med musik til europæiske TV kanaler. Mange kender også Christian Alvad fra hans mere end 25 årige samarbejde med Niels Hausgaard. Han er uddannet Cand. Phil. i musikvidenskab og har gennem hele sin karriere arbejdet som underviser på universiteter, højskoler, kurser, workshops mm. Jvf. www.alvad.dk og www.guitartools.dk

Tilbage til kursusoversigt og tilmelding