Kursus 2016: Arrangement for mange guitarer

Tid:særen reiff

torsdag 7. januar, 2016, kl. 9-15,

 

Sted:

Ishuset, Nordvestvej 4,  9500 Hobro

 

Indhold:

Arrangement for mange guitarer – indlæring med spilleglæden i fokus v. Søren Reiff

Vi kender sikkert alle til at stå i en sammenspils- eller undervisningssituation med flere guitarister – måske ligefrem mange guitarister, som alle brændende ønsker at spille og bidrage til et nummer med noget meningsfyldt. Det kan være stressende og kompliceret … faktisk temmelig kompliceret uanset guitaristernes niveau.

På dette kursus arbejder vi med en masse forskellige måder at spille rytmeguitar på, inden for alle de mest almindelige stilarter i rytmisk musik. Vi skal også arbejde med at bruge de nye inputs til at arrangere guitar-roller i forhold til hinanden. Dette er relevant både, hvis du selv står og skal spille i en sammenhæng med flere guitarrister, og i særdeleshed i undervisningssammenhænge, hvor der hurtigt kan blive tætpakket på den musikalske midtbane.

Vi vil arbejde med, hvordan man optimerer sit rytmeguitarspil, så du får masser af nye inputs og ideer til at udvikle rytmeguitar-roller i forskellige stilarter. Vi vil afprøve disse færdigheder – vi skal spille en masse ;-). Det betyder, at du bliver trænet i at bruge de nye værktøjer og tilgange til at opfinde og tilpasse guitarroller i forhold til hinanden. Hver guitarist spiller måske lidt mindre roller, men det gør rollerne mere overskuelige og lettere at lære. Og så giver det muligheden for, at man virkelig kan mærke, hvad hver enkelt rolle gør i det større lydbillede – man bliver nødt til at fokusere mere på at spille sammen og på, hvad de andre gør.

Vi vil også kigge på de virkemidler, der får en solo og et riff lyder rigtig godt – altså hvordan det fraseres. Hvis man tænker på frasering og melodi, kommer det hurtigt til at lyde meget bedre, end hvis man udelukkende har fokus på at spille hurtigt, smart og blæret, som mange guitarister desværre stræber efter.
Hvor mange gange har man ikke hørt, at man skal lære en bestemt skala for at kunne spille solo over en bestemt akkord eller en bestemt akkordrundgang? Men efterfølgende lyder det stadig ”som det plejer” … der er ikke sket nogen fremgang, oftest fordi man ikke har lært, hvordan man får nye færdigheder inkorporeret i sit spil. Det skal vi kigge på.

Alt dette gøres med udgangspunkt i motivationen og ved at havespilleglæden i fokus. Hvis man hurtigt kan mærke, at man kommer til at bruge det, man øver sig på, er motivationen de. Og hvis man hurtigt kan høre, at noget lyder bedre med få og enkle virkemidler, bliver der skruet yderligere op for motivationen.

Næsten alle starter med at spille et instrument, fordi de har lyst og tror, det bliver rigtig sjovt at kunne mestre det. For at holde gejsten oppe skal det helst være sjovt hele vejen og hver dag.

Underviser

Søren Reiff er en internationalt anerkendt guitarist, der har turneret i det meste af verden. Søren Reiff har udgivet adskillige undervisningsbøger (Reiffs riffs 1&2 og Reiffs rytmer 1&2), samt udgivet 3 albums i eget navn, indspillet med cremen af amerikanske musikere. De sidste 2 år har Reiff afholdt flere guitar camps, hvor der også er arbejdet med nogle af de ting disse kursusdage byder på. Du kan læse mere om Søren Reiff’s guitarcamps her.