kursus 2016: Et udviklende tankesæt

Tid:mats bjørkman

torsdag 7. januar, kl. 9-15:30

 

Sted:

Mariagerfjord Kulturskole, lokale 204, Christiansgade 1, 9500 Hobro

 

Indhold:

Et udviklende tankesæt – det måske vigtigste i forhold til læring

”Lærere bliver ofte frustreret og forvirrede, når de ser tilbage på deres karriere og indser, at nogle af deres mest talentfulde elever, der syntes at have alt – aldrig opnåede den succes de måske fortjent. Hvorfor? Svaret kan være simpelt! De havde ikke alt. De havde måske ikke det rigtige tankesæt!?”

Tankesæt er dog ikke kun for personer med stort talent eller høj intellekt. Et hensigtsmæssigt tankesæt, vil altid være en grundlæggende forudsætning for læring og præstation for elever på alle niveauer.

Et udviklende tankesæt hjælper en person med at nå ”sit eget fulde potentiale” – lige meget, hvis det er som verdensstjerne eller en helt almindelig elev i mængden.

Formiddagen bruger vi på at sætte os ind i de forskellige tankesæts verdener. Hvordan de genkendes, opstår og påvirker et menneske i forhold til egen udvikling.

Via cases og gruppearbejde, konkretiserer vi tankesættet i musikkens og musikundervisningens kontekst.

Over middag arbejder vi med begreberne engagement og motivation – to væsentlige faktorer, der sammen med tankesættet som fundament, gerne skulle være med til at inspirere til bevidst øvelse (træning).

Igen via cases og gruppearbejde, sørger vi for, at tage det helt ned på brugerniveau, så at dagen ender med at vi får værktøjer med hjem, som giver os idéer til, hvordan vi som lærere på forskellige niveauer i ord og handling, formidler et læringsorienteret udviklende tankesæt.

 

Underviser:

Mats Bjørkman