Kursus 2016: Sistema

bruno campoTid:

onsdag 6. januar, kl 9-15

 

Sted:

Musikkens Hus, DJM, klassisk sal i kælderen,

Musikkens Plads 1, 9000 Aalborg

 

Indhold:

En af stifterne af El Sistema, Bruno Campo, vil fortælle om idé og pædagogik.

Det hele foregår med stor entusiasme og højt humør.

 

Underviser:

Bruno Campo er stifter af El Sistema i Guatemala. Han er oboist og har i sine teenageår spillet med Simon Bolivar Orkestra fra Venezuela bl.a. sammen med Gustavo Dudamel. I dag er Bruno dirigentstuderende ved konservatoriet i Graz, hvor han bor sammen med sin danske forlovede Maria.

Bruno er også en af dynamoerne i El Sistema Europa, hvor han huserer i det meste af Mellemeuropa som dirigent og inspirator. Her i august var han dirigent for SEYO, Sistema Europa Youth Orchestra, hvor der blandt de 200 unge musikere var 30 fra Danmark. Bruno var i 2013 gæstedirigent for Region Midtjyllands Ungdomssymfoniorkester og i 2014 og igen i 2015 gæstedirigent for et samarbejde mellem Orkester Midt Vest og REMUS.

Bruno har sat gang i mange af de El Sistema inspirerede projekter, der lige nu ser dagens lys i DK og har desuden et indgående kendskab til den musikpædagogiske praksis, der har fået så mange unge i Latinamerika, og nu også i Mellem- og Sydeuropa til at genopdage kvaliteterne i den klassiske musik.