Kursus 2017: Det intelligente kor

jim”Det intelligente kor” er et fokusområde, som professor Jim Daus Hjernøe i særlig grad har udviklet og gjort til sit forskningsfelt.  Metoden udvikler de musikalske færdigheder med fokus på sang og sætter tanker og kreativitet i gang på mange plan. Med udgangspunkt i den enkeltes musikalitet og mange udtryksmuligheder arbejdes med pædagogiske værktøjer og improvisation i forhold til rytmer, toner, klang og udtryk.
Det er overraskende, hvad man kan få ud af sangere/instrumentalister, når bare det rette miljø er forberedt og tilrettelagt. Ofte er det en befrielse at være i en musikalsk sammenhæng, hvor improvisation bliver fremelsket og opmuntret, hvilket flytter individet markant fremad i takt med selvudviklingen.

Man kan godt deltage på kurset, selvom man ikke er sanger, men fokus vil være på stemmen.

tid: onsdag 4. januar kl. 9:00-15:00

Sted: Nordkraft, niveau 7, Salen, Teglgaards Plads 1, 9000 Aalborg

Kursusholder:

Jim Daus Hjernøe er professor i rytmisk korledelse på Det Jyske Musikkonservatorium og er en af Europas førende specialister inden for rytmisk kormusik. Her står han bl.a. i spidsen for det internationale korcenter i Aalborg – RAMA Vocal Center – med studerende og partnere fra store dele af verden. Har stor erfaring som underviser, workshopholder og coach på internationale uddannelsesinstitutioner, efteruddannelser, festivaler, stævner, kurser og konferencer og har turneret i Europa med sit tidligere vokalensemble VoxNorth og bl.a. optrådt med Bobby McFerrin.