Kursus 2018: den skabende skuespiller

Med udgangspunkt i en idé, et billede, et maleri arbejder vi med, hvordan det kan udvikles til at blive til konkret tekstligt/musikalsk/scenisk materiale.

I fællesskab fordyber vi os i idéen/maleriet/billedet ; vi giver os god tid til at arbejde ind i materialet, til at folde idéerne ud lag for lag, til at researche og til at afprøve hvornår materialet skaber billeder og resonans hos hinanden (publikum). Hele tiden vender vi tilbage til idéens udgangspunkt; hvornår er vi sandfærdige og tro mod materialet i form og indhold og hvornår bliver vi påhitsomme? Et arbejdsredskab som også kan være brugbart, når man udvikler en karakter.

Vi kommer også til at arbejde med den proces, det er at samarbejde. Hvordan vi kan bruge hinanden til at skabe et kreativt flow, som fører os nye steder hen, og som vækker sanseligheden, fantasien og indlevelsesevnen.

Og ud ad den fælles dybdegående undersøgelse, vokser autentisk scenemateriale i form af fx dramatisk tekst, sang og performance.

Teknikkerne er brugbare både i eget kunstnerisk virke og i undervisningssituationer.

Medbring noget at skrive på, computer eller papir og pen.

 

Tid: tirsdag 2. januar kl 9-15

Sted: Aalborg Kulturskole, Nordkraft, niveau 7, lokale 7

Kursusholder: Signe Kærup Dahl

Signe Kærup Dahl er er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole 2010 og rytmisk sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium (2006). Ensemblespiller på Aarhus Teater 2011-12, og på Mungo Park i Allerød 2012-13. Sidenhen freelance skuespiller på diverse teatre i KBH (Nørrebro teater, Folketeatret, Husets teater m.f.) og sanger/sangskriver i bl.a. gruppen: “Født uden Filter”.

Signe har flere års undervisningerfaring i sangfortolkning, sammenspil, karakterarbejde og idéudvikling, og har bl.a. undervist på De Danske Scenekunstskoler i KBH og Aarhus. 

De senere år har Signe fået en stor interesse for den “skabende proces” og har foruden at hente viden fra uddannelsen Auteur, hovedsagligt medvirket i forestillinger som instruktør eller medskabende skuespiller (improviseret, genereret idéer og scenisk materiale, skrevet dramatik og komponeret sange). 

Signe afholdt sidste år i kursusugen et meget rost kursus i tekstfortolkning.

Se mere om Signe her.