kursus 2018: fortolkning, klang og frasering i koret

En tone er ikke bare en tone. Hvordan kan vi, uanset elevernes niveau, arbejde med alle de lækre detaljer i frasering og klang? Hvordan kan vi sætte fokus på den enkelte sanger i koret, så alle føler sig set og betydningsfulde i helheden? Hvordan kan improvisation inddrages, så det bliver en “ufarlig” og naturlig del af kor-arbejdet? Hvordan kan kor-arrangementerne understøtte ovenstående?
Igennem konkrete øvelser, lege og kor-arrangementer skal vi arbejde med alle de detaljer i vokal-musikken, der gør hele forskellen. Øvelserne kan bruges af både begyndere og øvede. Vi skal også lytte til bestemte sangere og blive bevidste om, hvad det er, de gør, når de fortolker en sang – og hvordan vi kan overføre dette til vores kor-arbejde.
tid: onsdag 3. januar kl 10:00 til 14:00
sted: Aalborg Kulturskole, Nordkraft, niveau 7, lokale 4
kursusholder: Malene Rigtrup
Underviser i Rytmisk Korledelse og Vokal Arrangement på Det Jyske Musikkonservatorium, bl.a. på RAMA Vocal Center i Aalborg. Malene er dirigent for elite-pigekoret Maestra på Aarhus Musikskole, hvor hun også underviser i solo-sang. Malene har udgivet en lang række noder og håndbøger for kor og korledere, bl.a. i regi af Ørehænger med Morten Kjær. Var i mange år sanger og co-leder i århusianske Vocal Line. Malene har desuden udgivet EP’en “Not Later Love” med egne kompositioner. www.malenerigtrup.dk.