kursus 2018: sammenspil med jokere

Et horn i siden…

På dette kursus vil vi beskæftige os med at inddrage én eller flere blæsere på sammenspilsholdet eller i musikklassen.

Hvad stiller man op, hvis man har én trompet, sax eller basun? Hvad er svært for instrumentalisten? Hvordan med register? Hvilke virkemidler har man? Hvordan griber man det an, når man har en blæsersektion – hvad virker bedst hvornår? Unisont eller flerstemmigt?

På kursusdagen vil der også være mulighed for at medbringe egne arrangementer og vi kan snakke om eventuelle problemstillinger. Kurset er målrettet dig, der har sammenspil men ikke selv er blæser. Blæsere er dog også meget velkomne.

tid: onsdag 3. januar kl. 9:00 – 15:00

sted:  Aalborg Kulturskole, Nordkraft, niveau 7, lokale 6

Kursusholder: Jesper Riis
Jesper Riis er trompetist, komponist, arrangør og dirigent. Han er uddannet på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København og har desuden studeret ved Florida International University. Desuden tog han 2-årig komponist/arrangør-uddannelse ledet af Bob Brookmeyer.

Han har igennem de sidste 25 år turneret og indspillet med en lang række etablerede navne på den danske og internationale musikscene. Hans farverige, temperamentsfulde trompetspil har gjort ham til en meget eftertragtet musiker. I 2002 modtog Jesper Django D’or prisen som Jazz Performer of the Year.

I de seneste 12 år har Jesper været en særdeles benyttet arrangør for bl.a. DR Big Bandet, Aarhus Jazz Orchestra Kringkastingsorkesteret (N), Aalborg Symfoniorkester, stort set alle de danske symfoniorkestre, Aarhus Jazz Orchestra, Bohuslän Bigband (S), WDR Bigband (Tyskland), Slesvigske, Prinsens og Den Kongelige Livgardes Musikkorps. Han har også en mangeårig karriere som dirigent. Bl.a. på en række projekter og cd-indspilninger med DR Big Bandet og solister som Richard Bona, Robben Ford, Eivør Palsdottir, Larry Goldings, Joey Calderazzo m.fl.